onsdag 9 oktober 2013

"Gott recept på glögg"

Till hösten så är det så kul att
fixa inför vintern, som sylta och safta
och fylla frysen med godsaker.
Även fylla matkällaren med 
olika godsaker, som t.ex 
GLÖGG.
Gillar du glögg så gör din egen, men
då måste du göra den NU så den 
blir klar innan jul.
Så idag fixade jag min glögg, 
det är enkelt att göra så här 
kommer receptet:
  • 5 liter svagdricka
  • 1 pkt jäst
  • 2,5 kg socker
  • 2 pkt russin
  • 3 påsar hela nejlikor
  • 1 påse kardemummakärnor
  • 1 hel bit ingefära (färsk)
  • 5 skivade potatisar


Blanda ihop alla ingredienser i en hink, och sätt plastfolie över.
Stick ca 10 hål med gaffel. Låt stå i ca 3-4 veckor.
Sila och tappa i flaskor.
Jag låter glöggen stå i hinken till Lucia, då
tycker jag den bli godare.
Det kan vara svårt att hitta svagdricka nu,
 men jag hittade på Ica Maxi, Moras svagdricka,
det blev 10 flaskor då det ska vara hela 5 liter.
Men kom ihåg att det är alkohol i denna glögg,
den blir rätt så stark, och god.
Lycka till.
Kram Mimmi

11 kommentarer:

  1. Det var värst vad du grejar och står i:) Spännande doningar! Var/hur förvarar du hinken?
    Kram Åsa

    SvaraRadera
  2. Ååh, vad gott med egen glögg! Det är en sån där sak som jag tänker varje år att jag ska göra, men aldrig gör ;-).

    En av mina bästa kompisar gör dock egen glögg varje år och den blir faktiskt mycket godare än den glögg man köper i affären:-).

    Ha en fortsatt fin vecka!

    Många kramar
    Bitte

    SvaraRadera
  3. det receptet var inte dumt. Hade gubben min varit med, då skulle vi ha gjort denna.
    Men det är inte värt att jag kör i gång. Sen kanske jag inte kan vara med och fira Jul.
    Toppen bra jag skall föra detta vidare.
    kram från Hajan.

    SvaraRadera
  4. Glögg, så gott! Man kanske skulle ta och testa att gör eggen? ;)
    Tack för recept!
    Kram /Maria

    SvaraRadera
  5. Ja tänk att snart är det glöggtider och advent, tiden går så fort nu.
    Mysigt att göra egen glögg :-))
    Ha en fin dag! Kram Paula

    SvaraRadera
  6. Du bjuder på många goda drycker nu! Denna glöggen gör jag också och det var bra att få en påminnelse om att jag ska sätta den nu. Jag brukar alltid spara några flaskor till året efter och då är den ännu godare.
    Ha det fint!
    Kramar Eva

    SvaraRadera
  7. Glögg är gott..det lät ju spännande ditt recept..men skall det stå helst i matkällare eller? för det har jag ingen..kram Jessica

    SvaraRadera
  8. Att göra egen glögg har jag aldrig provat så i år kanske det är dax.. nu när du bjuder på ett trevligt recept!

    Undrar som flera andra.. vart förvarar du hinken?

    Trevlig helg!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  9. Klart att vi ska göra glögg! Vi skickar Valdemar till affären i ottan redan i morgondag för att proviantera...

    SvaraRadera
  10. Tack för receptet. Det här måste testas.
    Yvonne

    SvaraRadera
  11. Nu har jag precis satt en sats glögg jag med. Spännande att smka den till jul.
    Tack för tipset och trevlig helg♡

    SvaraRadera

Tack för att du vill kommentera! Det tycker jag är kul.
Du kan lägga en kommentar även fast du ej har en egen blogg.
Du kan välja "anonym" kan vara så att du lär skicka den flera gånger.

Tack på förhand. Mvh Mimmi