måndag 9 maj 2011

"Farbror Nilsson"

" Jag bor ju i mitt föräldrahem, och det känns jättebra att bo här. När jag var liten var det alltid kompisar runt omkring och vi lekte otroligt mycket, vi var jämt ute. Vi lekte affär, kurragömma, burken och fantasi hade vi gott om. I varje fall så hade vi en granne som hette "Farbror Nilsson". Jag kom ihåg att han såg ut som "Farbror Blå"
Jag pratade aldrig med honom, jag tyckte han var jättemystisk, jag var nog lite rädd för honom. Vi barn "pallade" äpplen och annan frukt i hans trädgård. Vi var livrädda, men det var så spännande. En dag när vi "pallade" så var han ute i trädgården, men vi märkte inte det.Jag kom ihåg att jag fick tag i äpplen i ett träd, då hörde jag att "Farbror Nilsson" skrek efter oss, så jag gömde mig bakom en buske och satt på huk och blundade. Efter en stund tittade jag upp och där stod "HAN". Jag bara skrek och sprang hemåt. Kom inte ihåg om vi fortsatte att "palla".
Min mamma berättade en gång att "Farbror Nilsson" hade fått ett batterihjärta, så då blev han ännu mer mystisk. Jag trodde många år att han hade ett tudorbatteri som hjärta.

Men hans hus och trädgård var alltid så fin, kom ihåg att trädgården var lummig och stor. "Farbror Nilsson" dog någon gång på 70-talet, och då köpte min pappa och Tuna El fastigheten. De hade huset och ladan som lager och det har dom forfarande. Jag har i många år drömt att få äga huset och renovera det. Tänk ett cafe och loppishus. Men det är bara drömmar. I helgen så smög jag runt huset och tog lite foto och drömde lite. "Det är sommar, trädgården är lummig, och ute i trädgården är det utecafe. Gamla fina utemöbler och gammeldags kaffekoppar. Inne i det renoverade huset är ena delen cafe och andra delen loppis. Tänk...
Men jag tog lite bilder på det förfallna huset..
Framsidan av huset

Gaveln
Baksidan av huset
Plommon-blom i trädgården

Liljekonvaljblad

Jag jag gick upp på verandan på framsidan och kikade in genom dörren, glaset var trasigt så det var bara att kika in, det var massa elgrejer och det såg verkligen förfallet ut, så synd. Men uppe på trappen på verandan så stod "den" där en otroligt ful och gammal kontors-stol, men i min fantasi så såg jag hur fin stolen kunde bli.


  Benen var rostiga och den ser bedrövlig ut men jag blev så "kär" i den.
Jag vet att min pappa har haft stolen så den kanske är 50 år
Så i morse så gick jag upp till Stefan på Tuna El och frågade om jag fick den.
Han skrattade och frågade -vad ska du med den till?
Så nu är det min och mitt sommarprojekt.
Vad tror ni? Kommer stolen att kunna få en ansiktslyft eller är det kört för den?
Nu ska jag drömma vidare.. Godnatt på er!
4 kommentarer:

 1. du är bra tokig du.... men det är ju bla därför jag gilla dig! Ser fram emot att se när den är färdig. Kram P

  SvaraRadera
 2. Du är go du!! Tack P du kommer att få se den sen, få se om jag lyckas. Kram på dig!

  SvaraRadera
 3. Jag blir så inspirerad av dig och jag älskar att läsa om vad du gör. Forsätt i samma anda som kommer din blogg vara full med besökare.

  SvaraRadera
 4. Tack så mycket snälla du, vet ej vem du är, men jag blir så otroligt glad och får ännu mer inspiration av sådana kommentarer! Tack :) Mimmi

  SvaraRadera

Tack för att du vill kommentera! Det tycker jag är kul.
Du kan lägga en kommentar även fast du ej har en egen blogg.
Du kan välja "anonym" kan vara så att du lär skicka den flera gånger.

Tack på förhand. Mvh Mimmi