måndag 15 oktober 2012

"Lagrad ost"

"Hej på er"
Ett litet tips så här på måndagskvällen:
Jag brukar året om, köpa vanlig hushållsost, ställer några stycken
nere i matkällaren och där får dom stå 10-12 månader.
Efter den tiden så blir den vanliga hushållsosten
en god lagrad ost. Tog fram en idag som stått sen julen 2011,
blev så sugen på stark ost när jag bakade bröd idag.
Ställde dit en till, så det finns några på lager.
Har sparat så det finns en till jul.

Köp en 2 kg ost, du får absolut inte öppna den under tiden,
för då möglar den, den måste vara vacumpackad.
Passa på att köpa när priset är billigt,
då kan man köpa några stycken.
 
Mmmmm....
Testa gärna.
Ha en fin måndagskväll.
Kramar Mimmi

11 kommentarer:

  1. Vilket bra tips! Tack! Nu blev jag så sugen på ost haha. Kram Nilla

    SvaraRadera
  2. Jag brukar också köpa när den är billig och spara, det blir härlig stark smak, det är roligt!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  3. Hej Mimmi! ost är så gott!! men jag har ingen matkällare tyvärr! men vidarebefodrar gärna ditt fina tips! ha en go kväll! kram Jessica

    SvaraRadera
  4. Ost o marmelad på kex...mums!!
    Bra idé!
    Ha en härlig kväll!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Hejsan!
    Vilken bra idé, måste jag testa. Dina smarriga bilder får mig att bli riktigt sugen på en kvällsmacka.
    Ha de gott, kram Ing-Britt

    SvaraRadera
  6. TACK snälla för det tipset! Vilken tur man har som har så många goa blogvänner som delar ut tips till en...Ha en fin kväll ♥ Gunilla

    SvaraRadera
  7. Men vilket bra tips! Hade jag ingen aning om!
    Synd att vi inte har matkällare.... ;)
    Kram /Maria

    SvaraRadera
  8. Låter som ett bra tips men måste det vara matkällare.....går det inte i kylskåp tror du??//M

    SvaraRadera
  9. Vilket bra tips! Vi gillar stark ost och måste testa men har ingen riktig matkällare. Funkar det att ställa den i svalen?

    Idag vaknade vi till den första snön.. snöslask, kallt och blåsigt bbrrr :(

    Kram Marie

    SvaraRadera
  10. Åh vad gott med ost! Det var det nog hundra år sen jag åt! Kom dock på att jag ska lägga in pressgurka!! Kram!

    SvaraRadera
  11. Vilket bra tips! Det måste testas!

    SvaraRadera

Tack för att du vill kommentera! Det tycker jag är kul.
Du kan lägga en kommentar även fast du ej har en egen blogg.
Du kan välja "anonym" kan vara så att du lär skicka den flera gånger.

Tack på förhand. Mvh Mimmi