måndag 30 januari 2012

"Bild-problem"

"Hej på er alla!
Jag skulle vilja veta hur man sätter ihop 3-4 bilder på bloggen, vad jag förstår sa redigerar man bilderna, kanske på picasa eller på nåt annat program. Jag är inte så bra på det.
Många av er har fina bloggar och lägger i hop bilderna på nåt sätt. Sen undrar jag hur man får sitt bloggnamn på självaste bilden? Skulle behöva gå en bloggkurs och lära mig lite upp-piffning av bloggen.
Spännande om jag får några svar.
Typ att de här tre bilderna sitter i hop på nåt snyggt sätt.
Jag har laddat de tre bilderna direkt i inlägget nu.
Skriv gärna och berätta hur du gör.
Nu är det Familjen Annorlunda.
Ha en skön kväll. Kram Mimmi

16 kommentarer:

 1. Hej
  Vill bara tacka för en underbar blogg ;))
  Fastnade är inne hela morgonen ;))
  Det där med bilderna fixas med ett fotoprogram tror jag,,
  för jag har inte heller lyckats få till det ;))
  Hoppas där finns ngn som kan hjälpa till
  Kram o tjingeling
  Janeth

  SvaraRadera
 2. Det finns ett gratis fotoprogram på nätet www.picnik.com som många använder, tyvärr skall den sidan och fototjänsten försvinna i april. Om du skyndar så hinner du använda den t om dess och alla funktioner är gratis nu.
  Jättebra tjänst. Hör av dig om du undrar över något.
  Kram Susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glömde säga att...om du scrollar ner sidan lite så kan du välja språk så att du får sidan på svenska.

   Radera
 3. Hej Mimmi!
  Det finns ett gratisprogram som heter photoscape, tror att man kan fixa bildcollage där:) Vet inte hur man får sitt namn på själva bilden..är ganska oteknisk;)

  Såg oxå på Familjen Annorlunda ikväll, gillar det programmet även om jag aldrig skulle klara av att ha en sån stor familj själv, hade stressat ihjäl mig;)

  Ha en trevlig vecka!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en "funktion" i min kamera som jag ställer in och sen kan jag välja att ta 2 eller 3 kort tillsammans. Men dessa måste tas vid samma tillfälle och det kanske inte är så du menar.

   Radera
 4. Just dina undringar är också mina så jag hoppas du får svar här. Har just registrerat mig på Picasa men inte hunnit sätta mig in i det, undrar om man kan sätta ihop bilder där?
  Vi hoppas på bra svar!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Jag använder picnik.com precis som någon skrev ovan. Där kan man även lägga texter på foton. Lite kul att greja med fotona där. Tyvärr skall det ju upphöra så jag får leta efter något nytt tills dess. Men prova nu medan du kan! Lycka till!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Min dotter är himla bra på det där, hon använder sig av photoshop. Dottern har visat mig ett antal gånger hur man lägger ihop bilder & fixar fin text men sen när jag ska göra det själv kommer jag inte ihåg... Varför är man så trög !? Jag ska ta det med henne igen & skriva kom i håg lapp ! Det tråkiga är ju att hon aldrig har tid...
  Kram Anki

  SvaraRadera
 7. Vilka söta små godingar du har så underbara. Sängen kommer bli jätte bra har haft en sådan till mina när dom var små.Din fråga du ställde har jag också undrat länge. Men nu får vi ta o prova o se om det fungerar. Du har en härlig blogg. Ha en skön kväll kram Beijan

  SvaraRadera
 8. Jag kan tyvärr inte hjälpa dig. Jag bara fotar och kör! Men jag vill säga att bilderna på jordgubbarna är superhärliga!!! Kram Anna

  SvaraRadera
 9. Skönt att det finns någon mer osm bara fotar och kör ;)
  Och du får mig inte alls att längta till sommaren ;)

  Kram Anna Lena

  SvaraRadera
 10. Jag har använt picnik fram till nu, men tyvärr ska de ju lägga ner, buhu!! Där har jag kunnat göra bildcollage, men jag gör inte det så ofta, har hittills valt att mest visa stora bilder separat! Eftersom Picnik lägger ner nu har jag börjat kika runt på andra program och tittat lite extra på photoscape, får se hur jag lyckas med det:)))

  Lycka till!

  Stoooor kraaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 11. Jag skulle också vilja lära mig hur man gör. Men det får inte vara för komplicerat för då tappar bloggen charmen tycker jag. Det ska vara lagomt enkelt att greja och pyssla med den. Kram Katarina :O)

  SvaraRadera
 12. Tack alla för fina kommentarer, ska prova alla förslag som skrivs här, hoppas att fler får hjälp, det verkar vanligt att det är lite svårt och att många inte vet hur man gör. Oftast om man sitter och "leker" lite o tar tid på sig så brukar det fixa sig. Men ibland vill man i varje fall jag att man ska kunna direkt. Ha så bra alla sköna bloggare, o tusen tack än en gång. Många kramar Mimmi

  SvaraRadera
 13. Photoscape är verkligen ett jättebra program, som någon nämnde. Dock funkar det bara till PC och inte om du sitter med en Mac =/ Men här kan du ladda ner det; http://pcforalla.idg.se/2.4476/1.210380

  SvaraRadera
 14. Inte något svar på din fråga om bilder. Skulle också vilja kunna mera fotoredigering. Vet att sonen använder fotoshop. Får väll fråga kanhända! Å nej, tyvärr inga trasor från Borlänge i mattan på bloggen. Däremot var vi i Borlänge i lördag, skämtade lite och sa, Vi kanske ska åka in, det kanske finns mer! Haha! Då hade du blivit galen! Ha det gott! kram

  SvaraRadera

Tack för att du vill kommentera! Det tycker jag är kul.
Du kan lägga en kommentar även fast du ej har en egen blogg.
Du kan välja "anonym" kan vara så att du lär skicka den flera gånger.

Tack på förhand. Mvh Mimmi