torsdag 16 juni 2011

"Några Husmoderstips"

Näring till krukväxterna:Nästa gång du kokar potatis kan du spara potatisvattnet.
När det har svalnat spär du ut det med ytterligare lite kallt vatten och vattnar krukväxterna med det
Enkel och billig näring och jag kan lova att dina växter kommer att må mycket bättre!BananflugorOm det är varmt väder eller om du råkar ha glömt en melittapåse eller övermogen frukt hemma i köket kan det lätt dra till sig bananflugor. Eftersom vi inte är så förtjusta i bananflugor kommer här ett mycket enkelt och smidigt tips på hur du kan få bort dem.
Blanda en del vatten, en del äppecidervinäger och ett par droppar diskmedel (det sista för att få bort ytspänningen) i ett glas och ställ det vid diskbänken. Sen är det klart! Inom några dagar har flugorna samlats i glaset och du slipper ha dem surrandes runt dig!

Dofta gottDålig lukt från dammsugaren:
För att slippa dålig lukt kan du spraya en bomullstuss med din favoritparfym eller rengöringsmedel och suga in i dammsugaren.

Ta bort röklukt:Luktar rummet illa av rök? Sätt ut en kopp med ättika i rummet så försvinner den oönskade lukten.


Kaffebönor i skorna:
Tycker du att dina skor eller kanske handväska luktar illa. Stoppa då några hela kaffebönor i skon/handväskan under några dagar så försvinner lukten.


Frasiga pannkakor:

För att få till det där extra goda fraset i pannkakorna eller plättarna byter du helt enkelt bara ut lite av vätskan i smeten mot mineralvatten med bubblor i.
Självklart fungerar tipset även på våfflor!

Torra händer och fötterSmörj in händerna med olivolja och låt vara över natten. Stoppa gärna in händerna i tunna bomullsvantar eller plastpåsar (om du saknar bomullsvantar). Kom ihåg att gno lite extra vid nagelbanden.
Är dina fötter torra kan du göra samma sak med dem. Effektivt, jag lovar!


Rent badkar


Om du vill att ditt badkar ska bli rent och fläckfritt kan du ta bort fläckar med en ituskuren citron. Om du först doppar den i salt eller varm ättika blir rengöringen ännu effektivare.
Om badkaret har gulnat kan du råda bot på det med grön såpa. Låt såpan sitta kvar några timmar och skölj sedan bort den. Vips, så är badkaret skinande vitt!
Har man fått mögel i skarvarna på kaklet i duschen eller badrummet så kan man spruta vitvinsvinäger med exempelvis en blomspruta så försvinner det lätt och kommer inte tillbaka på på länge.


Stearinfläckar


Ett sätt att få bort ovälkomna stearinfläckar från droppande ljus på dukar och andra tyger är enkelt. Lägg hushållspapper eller en melittapåse på stearinfläcken. Stryk sedan över och stearinet smälter in i pappret istället för tyget. Fortsätt tills hela fläcken är borta! Enkelt, eller hur!?

Lycka till!
Kram Mimmi


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du vill kommentera! Det tycker jag är kul.
Du kan lägga en kommentar även fast du ej har en egen blogg.
Du kan välja "anonym" kan vara så att du lär skicka den flera gånger.

Tack på förhand. Mvh Mimmi