Hej på er alla!
Hösten är här, fina färger och härliga dagar.
Det är verkligen en härlig tid.
Bröd med bikarbonat finns ju hur många recept
som helst, jag själv har bakat ett med filmjölk
och russin i flera år. Fick ett liknande recept
av Sofia R för en tid sen, har faktiskt bakat
det några gånger. Så man kan variera det väldigt mycket.
Här kommer receptet:
Grov Limpa
- 2 dl fiberhavregryn
- 5 dl vetemjöl
- 1 dl krossade linfrö
- 1 dl russsin eller 1 dl solrosfrön eller hela linfrön (jag tog både och)
- 1 dl grovt hackade hasselnötter
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 4 dl mild yoghurt (jag tog fil)
- ½ dl flytande honung
- ½ dl lingonsylt
Sätt ugnen på 175 gr.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Sedan de andra. Klicka ner smeten i en smord
avlång form ca 1 ½ l.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
Låt svalna under bakduk.
Jag har 4 st formar så jag brukar göra x 4
Går att frysa
Så lycka till.
Kram Mimmi
Det brukar jag göra till jul. Är så gott till sillen
SvaraRaderaHärligt att höra av dig
Ha en skön torsdag
kram Meta
Här var en ny variant på det goda brödet, ska absolut göra det! Tack för receptet!
SvaraRaderaHa det fint!
Kramar Eva
Hej Hej :) Kul att titta in hos dig då det var ett tag sedan sist. Brödet ser jättegott ut. Älskar färskt bröd i alla former. Vilken häftig pumpaväxt du har på gården. Och ljusfatet blev ju kanonfint. Ha det gott. Kram Katarina :)
SvaraRaderaMm... det ser verkligen smarrigt ut!
SvaraRaderaTack för receptet!
Önskar dig en fin hösthelg!
Kram Marie
Hmmm, sounds great and looks fantastic. I love self made bred!!!!
SvaraRaderaThank you for the recipe!
Have a wonderful fall
Elisabeth
Tack för det receptet.. Gubben är småtrött på de sorter jag brukar baka så nu ska jag prova ditt..
SvaraRaderaKram Maidi
jag bakade just sådant bröd förr, men sen jag blev själv så har det inte blivit av,
SvaraRaderaDet är ju nyttigt med för magen.
ha det så bra önskar Hajan
Hej Mimmi !
SvaraRaderaNu var det väldans länge sedan jag hälsade på här hos dej.
Frånvaron hos "Bogglandia" har varat ett år men nu är jag tillbaks...Så länge det känns roligt i varje fall ;)
Och tänk så bra att du lagt ut receptet på filmjölksbrödet som jag genast ska skriva ner...Jag är nämligen överkänslig mot jäst, så det blir perfekt för mej att baka dina goda limpor !
Hoppas att allt är bra med dej och din familj och att du kan njuta av soliga höstdagar ♥
Varma kramar / Anneli