I dag blev det matbrödsbak för mig,
rågsiktskakor och tunnbröd med vört i.
Jag hittade inget recept på vört-tunnbröd så vad gör man då,
jo, hittar på ett eget.
Så här gjorde jag
Vört-tunnbröd
- 100 gram smör
- 2 dl brödsirap
- 1 flaska porteröl
- 3/4 liter mjölk
- 2 pkt jäst
- 1 påse vörtmix
- 2 tsk salt
- 1 liter rågsikt
- 1 liter vetemjöl
- 3 dl grahamsmjöl
Kan behövas lite mer mjöl.
Finfördela jästen i en bunke, ha på degvätskan, smält smör, mjölk, öl och sirapen, vörtmixen och saltet. Sen blanda i alla mjölsorter. Blanda väl. Låt degen jäsa ca 30 minuter. Dela degen i ca 20 bitar, forma till runda bullar, låt jäsa en stund. Kavla ut bullarna väldigt tunna, använd en kruskavel på slutet. Grädda i stekpanna eller på en elektrisk häll.
Lycka till.
Kram Mimmi
Åh, tunnbröd med vört, jag måste baka! Tack för receptet!
SvaraRaderaHa det fint!
Kramar Eva
det låter jättegott. Här köper vi allt bröd utom pepparkaksbrödet
SvaraRaderaHa en fin torsdag
kram Meta
Gokväll Mimmi! det ser jätte gott ut..inget går upp mot hembakat!! hoppas du inte stressar inför Julen,det blir ju jul ändå <3 kram kram Jessica
SvaraRaderaSer jättegott ut! Du kan visst det mesta du......jag ska köpa vört i en jättefin och populär brödbutik vi har här nära oss. Hoppas att det blir gott med. Kram
SvaraRaderaÅh vad de ser smarriga ut de där tunnbröden...men att baka matbröd till jul får jag nog hoppa över i år, hinner inte riktigt med då det varit en hel del här på sistone.
SvaraRaderaÖnskar dig en fin dag, kram Ing-Britt
Det lät gott det där !!!....synd bara att jag aldrig bakar, hehe......idag har vi grått och disigt väder....så himla trist !!!.....hoppas det är bättre hos er ;)
SvaraRaderaKram bia
Det såg gott ut, fast vörten kan jag vara utan, haha. Men roligt när folk som kan hittar på nya recept.
SvaraRaderaHoppas du har en fin kväll.
Kram Elzie