"Sen den 1 Januari så lovade jag mig
själv att inte äta godis och fikabröd,
och det har faktiskt gått bra. Sockersuget
har försvunnit, och jag äter vanlig husmanskost,
försöker att röra på mig varje dag, har dock
haft lite problem med en fot några dagar, så
det har blivit lite stiltje.
Det var en del av er som skulle hänga på,
hur går det för er?
Idag har jag bakat lite matbröd, jag älskar att
baka, sen var det slut på matbröd i frysen,
så det är bäst att passa på när jag är ledig.
Det blev tager vad man hager bullar:
Recepetet kommer här:
- 3 pkt jäst
- 1,5 liter vätska (mjölk och vatten)
- ca 1,5 dl sirap
- brödkryddor
- 150 g smält smör
- 1dl olivolja
- 2 tsk salt
- Sen tog jag det mjölet jag hade hemma, jag tog vanligt vetemjöl, lite krossat linfrö, lite fiberhavregryn, lite rågsikt, lite rågmjöl, ja blanda i det du har hemma. Blanda som en vanlig det, låt det jäsa en stund, sen baka ut till små kakor eller lite större.Låt jäsa igen. Grädda ca 225 grader i 10 min tills de fått färg. Jag har aldrig något recept att gå efter men jag uppskattar att jag tagit dessa mängder.
Har du något favoritrecept?
Lycka till!
Ha en härlig fredagskväll.
Kram Mimmi ♥
Oj vad sugen jag blev på hembakat bröd!!
SvaraRaderaVi ska äta en bauta räkmacka ikväll till middag, o ett glas vitt...men brödet är tyvärr inte hembakat;))
Önskar dej en myyysig kväll!!
Kram kram
Mumsigt! :)
SvaraRaderammmmmm ser så mumsigt ut!!!!! Har lite svårt för det här med godis...då jag jobbar som fritidsledare o jobbar oftast kvällstid...kan vara superduktig tills kl 20.00 sen kommer dippen och en näve center sen är man på topp igen....för att därefter dala....Du är såååå duktigt tycker jag! ha en underbart härlig helg kram från Maja
SvaraRaderaÅh, herregud så gott ditt bröd ser ut!
SvaraRaderaÄr glutenintolerant sedan ett halvår..............och saknar bröd nåt så enormt!
Glutenfritt bröd är inget gott alls.
Önskar dig en skön helg nu,
Kram
Åh vad sugen jag blev på nybakt bröd nu. Duktig du är som klarat avstå från sött! Kram Nilla
SvaraRaderaÅh vad duktig du varit, jag har allt klarat av biten med att sluta äta sötsaker men vad gäller att röra på sig så ska jag inte skryta..
SvaraRaderaMen du vilken bagerska du är som klarar att göra så fina bröd utan recept. Ska allt ta och baka lite matbröd i helgen.
Ha nu en förtsatt mysig kväll och fin helg.
Kram Ing-Britt
Visst har jag hängt på och sötsaker kan jag klara mig utan problem, men ett glas rött på fredag och ett på lördag gör väl inget? Ditt recept låter jättebra! Jag har ett favoritrecept, kan lägga ut det en annan gång, minns det inte för jag hinner inte baka numera men jag ska leta upp det och lägga ut det på bloggen. Nån viktnedgång har det nog inte blivit än men det kommer nog - snart.
SvaraRaderaHa en fin helg!
Kram
Eva
Vad duktig du är.
SvaraRaderakram
Åh vad fina och ser riktigt färska och goda ut!
SvaraRaderaJag gjorde tekakor på havregryn förut några ggr, som uppskatatdes mycket. Men tyvärr är jag dålig på att baka. Prioriterar helt enkelt inte det på fritiden ;)
Trevlig helg!
Kram /Maria
Fördelen med bröd, man kan blanda i lite vad man vill :)
SvaraRaderaFavoriten här i huset är mina flätade bröd. Ljust bröd så det äter inte jag...
Jag hade en dipp vid jul då jag inte kunde låta bli det söta men nu har skärpt till mig igen. Blev bär o grädde till efterrätt istället ikväll ;) Kram Suss
Ang våran resa så har vi ändrat från Mallorca i sommar till Thailand nu i februari istället ska bli så skönt. För mig går det bra utan fikabröd och jag motionerar mycket mer gud va man känner sig pigg.
SvaraRaderaKramen K
Oj vad gott, hembakat är ju bäst!
SvaraRaderaKram från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Vad du är ståndaktig/ och duktig som bakar bröd!! Önskar jag kunde låta bli kaffebrödet:/ men musikal jag i af ta en promenad,alltid något! Trevlig helg kram Jessica
SvaraRaderaJag ger snart upp/ telefonen hittar på egna ord ((( nu ska jag ta en prom skulle det stå:)
SvaraRadera