fredag 20 maj 2011

"Försommarpaj"

Nu är det dags att ta reda på rabarbern, den är som finast nu, men man ska ta den före midsommar efter kan den bli "träig". Jag har redan gjort flera pajer, här kommer ett enkelt recept.
Det går fort att göra den och den blir supergod.
Varsågod:
Rabarbersmulpaj
  • 100 gram smör
  • 3 sk strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl havregryn
Fyllning:
  • 500 gram späd rabarber
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 msk potatismjöl
Detta beräknas för 1 paj, 3- dubbla för långpanna!
Gör så här:  Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, vetemjöl och havregryn.
Skiva rabarbern tunt. Blanda ihop med sockret och potatismjöl.
Bred ut fyllningen i en form. Strö över smuldegen.
Grädda pajen 225 grader i ca 15-20 minuter.
Servera med grädde, glass eller vaniljvisp.
Lycka till!
Ha en härlig Fredag.
Kram Mimmi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du vill kommentera! Det tycker jag är kul.
Du kan lägga en kommentar även fast du ej har en egen blogg.
Du kan välja "anonym" kan vara så att du lär skicka den flera gånger.

Tack på förhand. Mvh Mimmi